איטליה הקטנה: 3 רעיונות לאוכל איטלקי לילדים

אוכל איטלקי הוא אוכל מנחם שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד. מתלבטים מה להכין כארוחת ערב או אפילו נשנוש? להלן שלוש רעיונות לאוכל איטלקי משובח, אותו תוכלו להכין בקלות – ואפילו יחד עם הילדים.

אוכל איטלקי לילדים: קל ופשוט להכנה

ההתלבטות מה להכין לילדים היא התלבטות שמתרחשת בכל בית בישראל. המטבח האיטלקי מציע לא מעט מנות טעימות, משביעות וקלות להכנה – אותן ניתן להכין לילדים וגם להורים. בכדי לסייע לכם לתכנן את הארוחה, להלן שלוש רעיונות לאוכל איטלקי נהדר אותו תוכלו להכין בקלות ובמהירות:

לזניה

מצרכים: חבילה של אטריות לזניה, קוטג, 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות, שן שום אחת, בזיליקום, 1/4 כוס מים, כף שמן זית, 2 ביצים, חבילה של גבינה צהובה. אופן ההכנה: לוקחים מעט חמאה ומשמנים באמצעותה תבנית חד פעמית. לאחר מכן נסדר על גבי התבנית את עלי הפסטה כאשר הם לא מבושלים. בשלב הבא נכין שתי קערות נפרדות לטובת הכנת מלית: קוטג', ביצים טרופות ותבלינים ע"פ הטעם ובתבנית שנייה מים, בזיליקום, כף שמן זית  ומים. לאחר מכן מעט מהמלית של הקטוג' ומעל מוסיפים שורה נוספת של עלי פסטה. בשכבה מעל – שכבה נוספת של המלית. לאחר שהתבנית מלאה נכניס אותה לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כחצי שעה, ויש לכם לזניה איטלקית מושלמת שאותה ניתן להכין גם את הילדים.

איטליה הקטנה: 3 רעיונות לאוכל איטלקי לילדים

פיצה

מצרכים: קילו קמח פיצה, 10 גרם של שמרים יבשים, כף מלח דק, 2 כוסות מים קרים, 3 כפות שמן זית. אופן ההכנה ממיסים את השמרים במים, ומוסיפים לתוך קערת מיקסר את הקמח ושמן זית תוך כדי לישה. צריך להתחיל במהירות נמוכה למשך 2-3 דק' ולאחר מכן להעלות ל 8 דק' לטובת יצירה של בצק אחיד וחלק. בסיום נכסה את הקערה בניילון לטובת התפחה של שעה וחצי. בסיום ההתפחה נעביר את הבצק למשטח מקומח, ולשים למשך כשלוש דקות. נחלק את הבצק לארבעה חלקים, וניצור מהם כדורים. מרפדים את הכדורים על המטבח המקומח, ומניחים במרווח של 10 ס"מ על מגש לטובת התפחה נוספת למשך כשעה עד שהם רכים למגע. בשלב הבא נחמם את התנור לטורבו, משטחים כל כדור לעובי הרצוי ומשאירים שולים גבוהים. מעל הבצק מפזרים גבינה צהובה מגורדת ותוספות שאתם אוהבים כמו גם שכבה דקה של רוטב עגבניות ייעודי לפיצה, ומכניסים לתוך התנור לאפייה של בין 10-15 דק', עד שהשוליים חומים והתחתית פריכה.

מקלות פרמז'ן

נשנוש נהדר לילדים ופשוט מאוד להכנה. חותכים בצק עלים לאיזה גודל שאתם רוצים, מורחים את הבצק בשמן זית ומוסיפים חצי כוס של בצל ירוק קצוץ, כפית פפריקה אדומה מתוקה ו 160 גרם של גבינת פרמז'ן מגורדת. מעל נניח חתיכת בצק נוספת באותה הגודל כאשר היא נקייה מתוספות, מתוך מטרה ליצור רצועות בגודל של 2 ס"מ. בשלב הבא נאחז בכל רצועה ונסובב לשני כיוונים מנוגדים. בשלב האחרון נאפה את המקלות בחום של 180 מעלות, עד שהם זהובים.

נגישות