ללקק את האצבעות: איך להכין פסטה ביתית

פסטה טרייה אותה מכינים בבית טעימה הרבה יותר מפסטה אותה רוכשים במרכול. למרות שרבים חושבים כי מדובר באתגר, תתפלאו לשמוע כי בכמה צעדים פשוטים תוכלו גם אתם להכין פסטה מושלמת. איך? להלן המדריך המלא.

פסטה ביתית: כך תוכלו להכין את הפסטה המושלמת במינימום מאמץ

החשיפה המתמדת לתוכניות אוכל לצד עמודים מקצועיים של בשלנים חובבים הפכו את המטבח הביתי למקצועי, ועדות לכך ניתן לראות בעשרות אם לא מאות סרטונים שעוסקים בדבר אחד – פסטה. מי לא אוהב פסטה, ובוודאי כאשר מדובר בפסטה טרייה? חובבי הקולינריה מסוגלים להישבע כי פסטה טרייה עדיפה בהרבה על פסטה קנויה, ועל כן ניתן להבחין במגמה שגם בשלנים חובבים ובוודאי בשלנים מקצועיים מחליטים לזנוח את הרשתות הגדולות ולעבור לדבר האמיתי – הכנה של פסטה ביתית. רגע לפני שנתחיל, צריך להבין כי על מנת להכין פסטה ביתית צריך קודם כל להשתלט על הטכניקה. אם זו פעם ראשונה שלכם, עדיף קודם כל לבצע כמה ניסיונות בבית בכדי להבין לעומק את השיטה ורק לאחר מכן להתכונן מבחינת אלמנטים נוספים כמו הרוטב והתוספות. אז מאיפה מתחילים? להלן הצעדים:

ללקק את האצבעות: איך להכין פסטה ביתית

בצק מושלם – שלבים לביצוע

על מנת להכין את הבצק נדרש לבצע רכישה של קמח דורום שנחשב לבצק הטוב והאיכותי ביותר בעבור פסטה ביתית, בשל היותו בצק שסופח הכי פחות נוזלים מאשר קמחים אחרים, כמו קמח רגיל. את הבצק ניתן להכין בשתי שיטות: עורמים מעט קמח על גבי משטח, יוצרים גומה בגודל אצבע ומוסיפים 2 ביצים. לשים היטב את הבצק בידיים עד 10 דק' עד שנוצר בצק אחיד. לאחר מכן שוטפים את הידיים, ובידיים רטובות לשים את הבצק עד שהבצק אחיד וחלק. בשלב האחרון עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים למנוחה ללילה במקרר. אם אתם קצרים בזמן – ניתן להכניס למקרר לנוחה של 20 דק'. מומלץ להוסיף לבצק מחית שמתאימה במיוחד לפסטה, וזאת בכדי לשדרג את הטעמים. לאחר שהבצק מוכן נחתוך אותו לחתיכות בצק אחידות, ומכניסים את הבצק למכונת פסטה

רוטב עגבניות מושלם לפסטה

רוטב העגבניות הקלאסי הוא הרוטב האהוב ביותר על הישראלים, ולא בכדי. מדובר ברוטב שמעצים את הטעם של הפסטה ועוטף אותה בנינוחות וקלילות שמתאימה מאוד למזג האוויר כאן בישראל. על מנת לשדרג את הרוטב ניתן דווקא ללכת על הגרסה הביתית, והקלה לתפעול. איך מכינים? מצרכים: חצי קילו של עגבניות תמר, 2 שיני שום, 2 כפות שמן, 10 עלי בזיליקום, 1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור. לאופן הכנה: לתוך מחבת מכניסים שום מרוסק, מחבת עם שמן זית, פחית עגבניות מרוסקות מלח ופלפל על אש גבוהה. לאחר כרבע שעה מוציאים את שן השום, מכבים את ומוסיפים עלי בזיליקום טריים.

נגישות