טריגר פינגר: איך התופעה יכולה להשפיע על העבודה שלכם?

טריגר פינגר

טריגר פינגר היא תופעה בריאותית מוכרת המתרחשת על רקע של היצרות התעלה של הגידים האחראיים לכיפוף של אצבעות כף היד. מדובר בתופעה נפוצה מאוד שמתרחשת לרוב בגילאים מבוגרים והחל מגיל 40 אולם בשנים האחרונות ישנה מגמה שבמסגרתה גם אנשים צעירים בגילאי ה 20 מדווחים על כאבים שמשפיעים על היכולת שלהם לתפקד ולעבוד, בייחוד במקצועות הדורשים עבודה מאומצת עם כף היד והאצבעות כמו למשל בעולם המסעדנות. לתופעה זו יש השלכות משמעותיות מאחר והיא גורמת לכאבים עזים כמו גם חוסר יכולת לכופף את האמה, אצבע ואגודל. בשלבים הראשונים של התופעה תיתכן רגישות בבסיס האצבע כמו גם בכף היד עד לשלבים מתקדמים יותר של קושי לכפוף את האצבעות עד לכדי חוסר יכולת לעבוד.

כיצד התופעה משפיעה על היכולת לעבוד?

טריגר פינגר היא תופעה שעשויה לקרות לכל אחד. מדובר בתופעה בריאותית בעלת השלכות דרמטיות על איכות החיים ועל היכולת לתפקד, וזאת בשל כאבים עזים וכן רגישות משמעותית באזור כף היד וכן בצבעות. בעבור מסעדנים כמו גם אנשים שעובדים עם הידיים באופן קבוע כמו למשל בקלדנות, האבחנה לגבי טריגר פינגר היא אבחנה דרמטית מאחר וחלק מהותי מהטיפול כולל הזרקה של סטרואידים כמו גם נטילה של תרופות אנטי דלקתיות שלהן יש תופעות לוואי רבות, לרבות עייפות. כאשר התופעה מחמירה, נדרש לעבור ניתוח המתבצע בהרדמה מקומית מתוך מטרה לחתוך את הכניסה שבה עוברים הגידים, מתוך מטרה ליצור שחרור. יחד עם זאת, כמו לכל ניתוח גם לניתוח מהסוג הזה יכולות להיות השלכות בדמות נזקים שנגמרים בעקבות רשלנות רפואית, ועל כן חשוב לדעת כי במידה והתרחש סיבוך  לא צפוי – זה הזמן לפנות לעורך דין שיבחן את פרטי המקרה לטובת בדיקה האם אכן הצוות התרשל בתפקידו ובהתאם לכך נגרם נזק קבוע שעשוי להוביל גם להשבתה מוחלטת מפעילות ואובדן כושר עבודה.

רשלנות רפואית – כל מה שצריך לדעת

רשלנות רפואית שהפכה בשנים האחרונות לנושא מדובר מאוד בקרב פציינטים הסבורים כי הטיפול הרפואי אותו קיבלו חרג מהסטנדרט הרפואי המקובל, ואשר בעקבותיו נגרם נזק. למעשה, במקרים של טריגר פינגר נדרש לפנות לרופא בהקדם לטובת קבלת אבחון וכן בניית תוכנית טיפול פרטנית, כל זאת מתוך מטרה לטפל בדלקת ובעת הצורך גם לגשת לניתוח. מאחר ומדובר בניתוח לכל דבר ועניין המתבצע על ידי כירורג מומחה לכף היד ייתכן מצב שבו הרופא ינקוט בחוסר זהירות ובהתאם לכך ייגרם נזק שיוביל לאובדן כושר עבודה, בעקבות חוסר יכולת להניע את האצבעות או בעקבות נזקים עצביים שהתרחשו במסגרת הניתוח הפולשני. בנוסף, חשוב לדעת כי לא בכל המקרים נדרש לבצע ניתוח וניתן להימנע ממנו במידה ומדובר במצב קל, ועל כן ניתן לתבוע את הרופא במידה ועולה כי הניתוח היה שגוי ומיותר.

לסיכום

על מנת לקבל החלטה האם להגיש תביעה, נדרש לפנות לעורך דין המתמחה בתחום מתוך מטרה לבחון את פרטי המקרה ובהתאם לכך לקבל החלטה האם יש מקום להגיש תביעה. תביעה כזו יכולה להגיע לפיצויים של אלפי ולעיתים גם מאות אלפי שקלים, תלוי במידת הנזק שנגרם כתוצאה ישירה מהניתוח. אולם, צריך לדעת כי מדובר בתביעה מורכבת מאוד להוכחה הדורשת לא רק איסוף של מסמכים תומכים אלא גם חוות דעת מטעם כירוכרג כף יד אשר בוחן את פרטי המקרה ובהתאם לחוות דעת תתקבל ההחלטה האם להגיש תביעה, ובאיזה סכום. בכך, תוכלו למצות את הזכויות המגיעות לכם ע"פ חוק.

נגישות