עוגות שכדאי להכין בבית

עוגות שכדאי להכין בבית

דמיינו לעצמכם להיכנס הביתה ולהריח את הריח הממכר של עוגה אותה אפיתם לגמרי בעצמכם. חלום, לא? ובכן, כעת החלום נמצא בהישג יד. למעשה, במקום להוציא עשרות או מאות שקלים בעבור עוגה מעוצבת וטעימה במיוחד, אפשר ואף רצוי להפשיל שרוולים ולאפות עוגה בעצמכם אותה תוכלו להגיש לבני המשפחה כמו גם לאורחים. גם אם אין לכם ניסיון קודם באפייה, דרך המדריך הבא תוכלו ללמוד מהן העוגות שהכי כדאי להכין בבית ובהתאם לכך ליצור יכולת ליצור ולאפות עוגה מושקעת שתגרוף מחמאות. אז קדימה, בואו נתחיל!

עוגת מילפיי

אחת העוגות האהובות והמוכרות היא עוגת מילפיי. זוהי עוגה מרשימה המורכבת ממספר שכבות של בצק עלים וקרם שניט אותו אפשר להכין בקלות ובמהירות. מדובר בעוגה קלאסית שמקורה בגרמניה. בשתי דקות של עבודה גם אתם תוכלו להכין בעצמכם את העוגה, מבלי להסתבך יותר מדי ועם שימת דגש על מראה אלגנטי ויפהפייה שמתאים בעבור כל אירוע. מעבר לטעם המצוין של העוגה, היא מצטלמת גם נהדר. בעידן שבו כל עוגה עולה לרשתות החברתיות תוכלו להיות בטוחים כי העוגה שלכם לא רק תזכה במחמאות אלא גם תגרוף מחמאות על הנראות והסטייל המזוהים מאוד עם העוגה הקלאסית הזו.

עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים היא אומנם עוגה פשוטה אבל מבחינת הטעם היא תמיד מנצחת. מתכננים לארח חברים בדקה התשעים? ובכן, מדובר בעוגה שאותה לא צריך לאפות אלא פשוט לסדר על תבנית ולהגיש. איך מכינים? מניחים שכבה של ביסקוויטים על התבנית, מעל מוסיפים שכבה של קרם קצפת ומעל מניחים עוד ביסקוויטים. מכניסים להקפאה למשך מספר דקות ומגישים – כל זאת בעבודה שלוקחת פחות מעשר דק'.

עוגות לוטוס

אחת מהעוגות האהובות ביותר היא ללא ספק עוגות לוטוס עם גבינה. ברשת ניתן לאתר בקלות עשרות מתכונים שמהם ניתן ללמוד כיצד להכין עוגת לוטוס עם שכבות של גבינה בזמן עבודה של חצי שעה בלבד. אפשר בהחלט לשדרג את העוגה באמצעות תוספות שונות כמו למשל ממרח קרמל אותו ניתן לרכוש בכל רשתות השיווק.

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד היא עוגה בסיסית שאותה ניתן לאפות בעשר דקות בלבד, והרי לכם מדריך להכנתה: לתוך קערה מוסיפים 2 כוסות סוכר, 3 ביצים, 3/4 כוס שמן, 3 כפות קקאו, 1/2 אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה. בוחשים את כל המרכיבים ביחד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 40 דק'. במקביל מכינים את הציפוי – אפשר להמיס במיקרו שוקולד לבן או מריר ולהוסיף סוכריות, ויש לכם עוגה נימוחה ומפנקת.

טיפים לאופה המתחיל

אם זו הפעם הראשונה שאתם אופים עוגה בעצמכם, מומלץ קודם כל לבצע טסט ראשוני לפני שאתם מגישים את העוגה. ככל שתהיו מנוסים יותר כך תוכלו לקצר את זמן העשייה והאפייה ובהתאם לכך גם ליצור עוגה מרשימה שתגרוף מחמאות. בנוסף, באתרים מתמחים ניתן לצפות בתהליך האפייה – ולהעתיק את התהליך אחד לאחד. בנוסף, חומרי הגלם בהם אתם משתמשים הם חשובים מאוד לטובת אפייה מוצלחת. רכשו את המוצרים שלכם רק דרך חנות אפייה מקצועית ובעלת המלצות אשר תדע לספק לכם חומרי גלם משובחים שיכלים להפוך גם את העוגה "הפשוטה ביותר" ליצירת אומנות של ממש. דגש נוסף וחשוב הוא על הנראות. כפי שכולנו יודעים, אנחנו קודם כל אוכלים עם העיניים ולכן הקפידו על אלמנט אסתטי הכולל בין היתר חיתוך נקי של העוגה וכן מעמד שיכול לא רק לשדרג את הנראות אלא גם להפוך את העוגה שלכם לייחודית ובלתי נשכחת.

נגישות